Videnskab.dk sparer tre timer om ugen

En pragmatisk tilgang har sparet dyrebare timer, givet flere modtagere og højere åbningsrate fra dag ét.

Videnskab.dk kan nu fokusere på at skabe indhold

Nyhedsredaktør Jonas Salomonsen har sparet tre timer om ugen på at automatisere Videnskab.dk’s nyhedsbreve med Peytz Mail.

Og næsten lige så vigtigt har automatiseringen givet ham meget mere fleksibilitet. Den gamle nyhedsbrevsløsning krævede nemlig, at han sad foran skærmen og udførte arbejdet på bestemte tidspunkter mandag til lørdag.

Indholdet har Jonas stadig fuld kontrol over. Med kategorisering, timet publicering og tags, som er en almindelig del af det redaktionelle indholdsarbejde, styrer han hvilket indhold nyhedsbrevene udkommer med, selvom de sendes fuldautomatisk på faste tidspunkter.

Jonas Salomonsen, nyhedsredaktør på Videnskab.dk

“Det er virkelig fedt og giver større frihed. Vi startede med at sende manuelt, men skridtet til at automatisere den proces og gøre det fuldautomatisk var virkelig let.”

Videnskab.dk visninger

 

Profilboksen giver flere tilmeldinger

Modtagerne på Videnskab.dk’s nyhedsbreve er også blevet flere, hvilket blandt andet skyldes profilboksen nederst i hvert eneste nyhedsbrev. Her kan modtageren se, hvilke nyhedsbreve hun er tilmeldt, og hvilke hun ikke er tilmeldt – og mulighed for at ændre på det med ét klik.

Med profilboksen føder de største lister typisk modtagere til de mindre lister.

Derudover er der selvfølgelig gjort en indsats rundt om på sitet for at få besøgende til at tilmelde sig et relevant nyhedsbrev afhængig af hvilken artikel, den besøgende læser.

Godt to måneder efter relanceringen har Videnskab.dk oplevet mellem 2 og 15 procent vækst i modtagere på de respektive lister.

 

Flere modtagere og større åbningsrate

Tidsbesparelsen og tiltag omkring bedre tilmelding har muliggjort lancering af det første af flere nye nyhedsbreve, Red Verden, der er kommet flyvende fra start med 1.000 modtagere. Og så er åbningsraten på det store daglige nyhedsbrev steget omkring 5 procentpoint.

Videnskab.dk benytter Drupal som CMS, hvorfra indholdet leveres. Peytz Mail-løsningen er udelukkende baseret på standardfunktionalitet, som er konfigureret til at matche redaktionens behov og målsætninger.

Du kan tilmelde dig Videnskab.dk’s nyhedsbreve her.

Bliv klogere på Peytz Mail her

Skærmbillede 2022-10-06 kl. 14.48.53