4 tips til en effektiv velkomstmail

En ny modtager til dit nyhedsbrev? Yes! Få vores bedste tips til, hvordan du giver din modtager en god velkomst.

Kontakt

Christian Hjorth, Strategisk rådgiver

Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt – også når det gælder e-mail-interaktioner. Derfor skal du naturligvis have en veltilrettelagt velkomstmail, som bliver sendt til modtageren lige efter, hun har skrevet sig op til dit nyhedsbrev (eller for den sags skyld foretager en anden handling hos din virksomhed). 
 
Vi tillader os faktisk at sige, at det er skørt ikke at have en velkomstmail. For selvfølgelig skal du smede mens jernet er varmt og udnytte, at du har en spritny modtager, der gerne vil høre mere fra din virksomhed. Lige efter en tilmelding er din virksomhed top-of-mind i modtagerens bevidsthed, paraderne er nede og interessen for din virksomhed er høj. Forestil dig, at modtageren tilmelder sig dagen efter, at du lige har sendt dit månedlige nyhedsbrev. Så går der altså rigtig lang tid før, at modtageren hører fra dig og det ikke optimalt, når det er nu og her, at din modtager har vist interesse. 

Her er 4 tips til, hvad du kan komme ind på i din velkomstmails: 

1: Præsentér dit bedste indhold

Når interessen for din virksomhed er på sit højeste, og modtageren tilmelder sig dit nyhedsbrev, hvorfor så vente med at dele ud af dit gode indhold til næste nyhedsbrev udkommer? Du f.eks. sende de tre mest læste eller nyeste stykker indhold fra din hjemmeside (den slags kan nemt automatiseres i f.eks. Peytz Mail), fremhæve dit "evergreen" indhold, tophistorier fra tidligere nyhedsbreve eller præsentere et aktuelt kursus eller download-materiale. 

2: Sæt fokus på dit brand og dine vigtigste USP’er 

Velkomstmailen er også effektivt til at brande din virksomhed mere generelt, hvor du fremfor at fokusere på specifikt indhold eller ydelser i stedet fremhæver dine værdier, USP’er eller kernekompetencer – det som gør netop din forretning konkurrencedygtig og attraktiv. Selvom det ikke gør modtageren klogere på selve nyhedsbrevet, som hun har tilmeldt sig, giver det indblik i din virksomheds identitet, kompetencer og værdisæt – og det er mindst lige så vigtigt at gøre opmærksom på, hvis du skal udvikle en god og langvarig relation til modtageren. 

3: Promovér dine øvrige nyhedsbreve og kanaler

Velkomstmailen er oplagt til at få modtageren til at følge dig på forskellige kanaler. Du kan f.eks. opfordre læseren til at downloade din app eller følge din virksomhed på sociale medier. Hvis du udgiver flere nyhedsbreve, kan du forsøge at få modtageren til at skrive sig op til flere af dem. Jo flere nyhedsbreve, du kan sende i modtagerens retning, jo bedre, da det betyder “flere kroge” i hver modtager. 

Hos Peytz Mail bruger vi profilbokse, som indsættes nederst i det enkelte nyhedsbrev. Profilboksen viser, hvilke nyhedsbreve modtageren er tilmeldt – og ikke tilmeldt. Det er et effektivt redskab til at få modtageren til at tilmelde sig flere forskellige nyhedsbreve. Her ses en profilboks fra Videnskab.dk's nyhedsbrev:  

4: Udvid velkomstmailen til et velkomstflow 

Du skal altid understøtte den kunderejse, som modtageren er på, så hvorfor stoppe efter én velkomstmail?

Udvid velkomstmailen til et helt velkomstflow, hvor du tilrettelægger en serie af automatiserede e-mails, som bliver sendt til modtageren over tid. På den måde kan du stille og roligt varme modtageren op og løbende introducere nye aspekter af din virksomhed. Flowet skal naturligvis afspejle den handling, som modtageren har foretaget, så modtageren bliver godt klædt på i forhold til den rejse, som kunden er på. 

Vil du have flere gode råd og konkrete eksempler til dine velkomstmail?

3 effektive e-mail typer mockup

Så download e-bogen 3 effektive e-mail-typer du bør anvende. Her får du konkrete eksempler på indhold til dine velkomstmails og en skabelon til, hvad et velkomstflow kan indeholde. Du får også en masse viden og gode råd til, hvordan du bruger andre typer af e-mails til at understøtte dine forretningsmæssige mål.

Hent e-bogen her

(Opdateret 12. oktober 2022)

Publiceret 6. oktober 2022