Beskyt dit brand mod phishing og misbrug

Det er vigtigt at tage mailsikkerheden alvorligt

Kontakt

Christian Hjorth - Sales Manager

Hvis ikke det domænenavn, din virksomhed bruger til e-mails og nyhedsbreve, er beskyttet, så kan hvem som helst i princippet udgive sige for at være dig eller én af dine kolleger. Det er blandt andet den teknik, som svindlere bruger, når de laver CEO-fraud – altså snyd, hvor en medarbejder i en e-mail fra direktøren bliver bedt om at overføre en større sum penge, hurtigt. Men mailen kommer fra svindleren – og altså ikke den rigtige direktør i virksomheden. Det kan være en dyr lærestreg, som samtidig kan give din virksomhed dårlig omtale i offentligheden og pressen.

Du kan også risikere, at dit brand bliver misbrugt til at lokke følsomme oplysninger ud af dine kunder. Hvis ikke dit domænenavn er beskyttet, kan svindlere nemt sende emails, som f.eks. ligner dine nyhedsbreve, og har dit brand som afsender, men som indeholder links, der lokker personlige oplysninger, kreditkortoplysninger m.v. ud af modtagerne. Svindelmails ser mere og mere troværdige ud, men med den rette beskyttelse kan du sikre dig, at dit domænenavn ikke kan bruges af andre.

Undgå at blive stemplet som spammer

Mailsikkerhed handler også om, at dine mails skal nå sikkert frem til de rigtige modtagere og ikke sorteres fra i et spamfilter.

Især dine nyhedsbreve og andre automatiske mails, der bliver sendt med dit brand som afsender, er i risikozonen for at blive markeret som spam, hvis ikke sikkerheden omkring dit domæne er i orden.

Hvis dit domænenavn har et dårligt teknisk renommé, fordi det ofte bliver udnyttet til f.eks. spamudsendelser (og det kan nemt ske helt uden at du ved det), er der stor risiko for, at dine mails med vigtige informationer og gode tilbud til dine kunder aldrig når frem.

De mailservere, som hele tiden distribuerer alle vores e-mails kloden rundt, taler nemlig sammen, ligesom de beslutter både sammen og hver for sig hvilke domænenavne, der er værd at stole på, og hvilke mails der skal holdes tilbage. Har man først fået spam-stemplet på sine digitale breve, kan det være svært at komme af med igen, for det hænger nemlig fast på domænenavnet – ikke blot den enkelte email eller nyhedsbrev.

Løsningen på bedre mailsikkerhed hedder DMARC

Nøglen til brandsikkerhed er en række tekniske foranstaltninger som DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance), som sikrer dit domænenavn mod at blive misbrugt. 

Du kan læse mere om, hvad DMARC er, og hvordan det fungerer her.

I bund og grund handler det om at tage fuldt ejerskab over dit domænenavn, så ingen andre end jer der arbejder i virksomheden samt de systemer, I aktivt udvælger, kan sende e-mails fra det. Det kræver ikke noget ekstra, når I selv skal sende e-mails, når først teknikken er på plads. Til gengæld reducerer det risikoen for svindelangreb og spammarkeringer.

(Opdateret 20. november 2023)

Publiceret 6. oktober 2022