4 idéer til, hvad du kan skrive i din velkomstmail

Mangler du inspiration til indholdet i din velkomstmail? Få fire konkrete tips her.

Kontakt

Christian Hjorth - Sales Manager

Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt. Derfor skal du naturligvis have en veltilrettelagt velkomstmail, som bliver sendt, når en ny modtager har skrevet sig op til dit nyhedsbrev. Få inspiration til indholdet i din velkomstmail lige her. 

Hvorfor skal du have en velkomstmail?

Lige efter tilmelding er din virksomhed top-of-mind hos modtageren. Med velkomstmailen kan du byde nye modtagere godt velkommen og med det samme vise, hvad din virksomhed og dit nyhedsbrev har at byde på. Den har et kæmpe potentiale, da den både kan oplyse, fastholde og engagere nye modtagere fra dag ét.

Hvad skal du skrive i en velkomstmail? 

Som alt anden kommunikation er det din virksomhed og din målgruppe, som er afgørende for, hvad indholdet skal være. Men modtageren har tilmeldt sig, fordi hun har en reel interesse for din virksomhed, og det du tilbyder. Her er lidt inspiration til, hvad du kan komme ind på i din velkomstmails:

1. Forventningsafstem med modtageren

Forventningsafstemning er altid godt – også når det gælder e-mail-kommunikation. Derfor kan du beskrive, hvad modtageren kan forvente af dit nyhedsbrev, eller det hun nu har tilmeldt sig. Hvor ofte sender du nyhedsbreve? Hvilken type indhold, sender du? Du kan med fordel linke til et par af dine tidligere nyhedsbreve, så modtageren kan se et konkret eksempel på dit nyhedsbrev. 

Du kan også lægge op til, at modtageren kan indsende feedback i forhold til, hvad han/hun ønsker at modtage af indhold fremadrettet. 

2. Præsenter dit bedste indhold

Når interessen for din virksomhed er på sit højeste, og modtageren tilmelder sig dit nyhedsbrev, hvorfor så vente med at dele ud af dit gode indhold til næste nyhedsbrev udkommer?

Du f.eks. sende de tre mest læste eller nyeste stykker indhold fra din hjemmeside (den slags kan nemt automatiseres i f.eks. Peytz Mail), fremhæve dit "evergreen" indhold, tophistorier fra tidligere nyhedsbreve eller præsentere noget aktuelt downloadmateriale.

3. Sæt fokus på dit brand og dine vigtigste USP’er 

Velkomstmailen er også effektiv til at brande din virksomhed mere generelt, hvor du fremfor at fokusere på specifikt indhold eller ydelser i stedet fremhæver dine værdier, USP’er (Unique Selling Points) eller kernekompetencer – dét som gør netop din forretning konkurrencedygtig og attraktiv.

Selvom det ikke gør modtageren klogere på selve nyhedsbrevet, og hvad det indeholder, giver det indblik i din virksomhed – og det er mindst lige så vigtigt at gøre opmærksom på, hvis du skal udvikle en god og langvarig relation til modtageren.

4. Promovér dine øvrige nyhedsbreve og kanaler

Velkomstmailen er oplagt til at få modtageren til at følge dig på forskellige kanaler. Du kan f.eks. opfordre læseren til at følge din virksomhed på sociale medier, følge din podcast eller downloade din app.

Hvis du udgiver flere nyhedsbreve, kan du forsøge at få modtageren til at skrive sig op til flere af dem. Jo flere nyhedsbreve, du kan sende i modtagerens retning, jo bedre, da det betyder “flere kroge” i hver modtager. 

Hos Peytz Mail bruger vi profilbokse, som indsættes nederst i det enkelte nyhedsbrev. Profilboksen viser, hvilke nyhedsbreve modtageren er tilmeldt – og ikke tilmeldt. Det er et effektivt redskab til at få modtageren til at tilmelde sig flere forskellige nyhedsbreve. Med profilboksen føder de største lister typisk modtagere til de mindre lister, og gamle lister føder til nye lister.

Her ses en profilboks fra Videnskab.dk's nyhedsbrev: 

Videnskab profilboks

 

(Opdateret 5. december 2023)

Publiceret 6. oktober 2022