Guide: Fem steps til en succesfuld velkomstmail

Få fem konkrete råd til, hvordan du laver en god velkomstmail til nye modtagere.

Hvorfor overhovedet bruge tid på en velkomstmail?

Når en ny abonnent tilmelder sig dit nyhedsbrev, er det en oplagt mulighed for at skabe et stærkt førstehåndsindtryk.

Forestil dig, at en ny abonnent tilmelder sig dit nyhedsbrev lige efter, du har udsendt dit månedlige nyhedsbrev. Uden en velkomstmail kan der gå flere uger, før de hører fra dig igen – en periode, hvor deres interesse og engagement kan dale. Med en velkomstmail kan du derimod byde dem godt velkommen og med det samme vise, hvad din virksomhed og dit nyhedsbrev har at tilbyde.

Desværre ser vi ofte, at velkomstmailen enten bliver glemt eller nedprioriteret, hvilket er ærgerligt. En velkomstmail har et stort potentiale til at engagere og oplyse nye modtagere og styrke deres tilknytning til dit brand.

For at hjælpe dig godt på vej har vi samlet fem steps til, hvordan du laver en god velkomstmail.

1: Definer et klart formål

Det første skridt til at skabe en effektiv velkomstmail er at definere et klart formål. Dette er afgørende for både indholdet og designet af din mail. Dit formål kan eksempelvis være:

  • At give modtageren en smagsprøve på, hvad de kan forvente i dine fremtidige nyhedsbreve.
  • At fremhæve særlige initiativer, kampagner eller aktiviteter, som I ønsker at skabe opmærksomhed omkring.
  • At styrke din virksomheds branding.

Det er vigtigt at tilpasse formålet efter din målgruppe og branche. Hvis du driver et medie, kan det være relevant at informere om jeres andre nyhedsbreve eller fordelene ved at tegne et abonnement. Er du derimod en medlemsforening, vil det give mere mening at fremhæve medlemsfordele eller kommende arrangementer. Din velkomstmails formål bør altid afspejle, hvad der er mest relevant og værdifuldt for dine modtagere.

2. Sørg for at indholdet er relevant og målrettet

For at din velkomstmail skal have størst mulig effekt, skal indholdet være så relevant som muligt for modtageren. Ved at bruge strategier som segmentering og personalisering kan du tilpasse indholdet, så det rammer den enkelte modtager præcist. Sammen med din indsigt i målgruppen kan du skabe en velkomstmail, der virkelig giver værdi. Her er nogle måder, du kan gøre det på:

  • Indsæt modtagerens navn relevante steder i mailen for at skabe en mere personlig oplevelse.
  • Segmentere indholdet på baggrund af faktorer som interesseområder, bopæl, alder, jobtitler eller andre relevante data, så hver modtager får information, der passer præcis til dem.
  • Udarbejde separate velkomstmails for hver af dine nyhedsbreve (hvis du har flere), så indholdet er skræddersyet til det specifikke fokusområde.

Disse tiltag hjælper med at sikre, at din velkomstmail opleves som relevant og engagerende for den enkelte modtager.

Læs dette blogindlæg med tips til indholdet i din velkomstmail.

3: Løbende optimering og justering

Det er vigtigt regelmæssigt at evaluere og justere din velkomstmail for at sikre, at den forbliver effektiv. Brug data fra dit nyhedsbrevssystem til at få indsigt i, hvordan din velkomstmail præsterer.

  • Analyser, hvilket indhold dine modtagere klikker mest på, og overvej at inkludere mere af den type indhold, som vækker størst interesse.
  • Hvis du oplever, at din velkomstmail sjældent bliver åbnet, kan det være tid til at forbedre det første indtryk. Overvej at optimere emnelinjen og/eller preheaderen, så de bliver mere tiltrækkende og skaber nysgerrighed hos modtagerne.

4: Tænk velkomstmailen ind i din virksomheds årshjul

For at skabe en sammenhængende kommunikation er det vigtigt at tænke indholdet i din velkomstmail ind i virksomhedens overordnede årshjul. Dette sikrer, at velkomstmailen afspejler og understøtter dine øvrige aktiviteter og initiativer.

Brug velkomstmailen som en platform til at fremhæve nye tiltag, såsom lanceringen af et nyt nyhedsbrev, kommende arrangementer eller webinars, hvor du ønsker at øge tilmeldingerne. På den måde skaber du en rød tråd mellem din velkomstmail og resten af virksomhedens kommunikation.

5: Udvid til et velkomstflow

For at maksimere effekten af din velkomstmail er det værd at overveje at udvide den til et velkomstflow. I stedet for at stoppe efter den første mail, kan du opbygge en serie af automatiserede e-mails, der sendes drypvist til modtageren over tid efter tilmelding.

  • Med et velkomstflow kan du gradvist opbygge modtagerens interesse og introducere forskellige aspekter af din virksomhed i et mere overskueligt tempo.
  • Samtidig udnytter du perioden mellem dine faste nyhedsbreve optimalt og undgår at overvælde modtageren med for mange informationer på én gang.

Et velkomstflow giver dig mulighed for at guide modtageren gennem en mere sammenhængende og engagerende kunderejse.

Vil du vide mere om, hvordan du kommer i gang med mailflows? Så læs dette blogindlæg, hvor du får konkrete steps til at komme i gang.

(Opdateret 4. oktober 2024)

Publiceret 2. oktober 2024